Tři vejce do skla

75
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 vejce
sůl
pepř
máslo
čerstvě strouhaný křen,
rajčátka
šunka
opečený chléb apod

Postup přípravy receptu

  1. Do skleničky vyškrábneme ze skořápky vejce uvařená naměkko = bílek vařený, žloutek tekutý (3-4 minuty od vložení do vroucí vody), trošku ještě rozšťoucháme lžičkou, osolíme, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme čerstvě strouhaným křenem a doplníme rajčátky, šunkou, opečeným bílým chlebem a pod. dle chuti.

  2. Pozn. Vejce na vaření musí mít pokojovou teplotu, pokud jsou z chladničky, vložte je do studené vody, přiveďte k varu, vařte maximálně minutu a zchlaďte. Měla by být akorát.

Poznámka od kuchařky

Oblíbená snídaně T. G. Masaryka a taky známý prvorepublikový film, v němž si hned trojroli suverénně střihl Vlasta Burian. Nemusíte vařit ta vejce zrovna 3, ale tento počet je tak akorát na pochutnání si na dobrém jednoduchém jídle.

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/