Trhaná omeleta s lečem

43
- reklama -

Suroviny

4 vejce
4 lžíce studené vody
500 g rajčat
4 zelené tenkostěnné papriky
1 větší cibule
1 pikantní klobása
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme, přidáme čtyři lžíce studené vody a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nalijeme vejce a připravíme omeletu. Na vrchní straně by měla zůstat mírně krémová. Pomocí dvou vidliček ji roztrháme a dáme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kolečka klobásy a papriky nakrájené na proužky. Opékáme přibližně pět minut. Přidáme obě mleté papriky, nakrájená rajčata, osolíme a společně dokončíme.
    Zelenina by měla zůstat pevná, nerozvařená.

  3. Zeleninu opatrně promícháme s natrhanou omeletou, na talíři doplníme petrželkou a hned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Lečo jsem připravovala většinou bez vajec, nemám ráda „rozmočená“ vajíčka, někdy jsem míchaná připravila zvlášť a se zeleninou promíchala. Kdo má rád lečo s vejci, přijde mi tento způsob s omeletou jako dobrá volba.