Suroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce studené vody
- 500 g rajčat
- 4 zelené tenkostěnné papriky
- 1 větší cibule
- 1 pikantní klobása
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme, přidáme čtyři lžíce studené vody a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nalijeme vejce a připravíme omeletu. Na vrchní straně by měla zůstat mírně krémová. Pomocí dvou vidliček ji roztrháme a dáme stranou.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kolečka klobásy a papriky nakrájené na proužky. Opékáme přibližně pět minut. Přidáme obě mleté papriky, nakrájená rajčata, osolíme a společně dokončíme.
Zelenina by měla zůstat pevná, nerozvařená. -
Zeleninu opatrně promícháme s natrhanou omeletou, na talíři doplníme petrželkou a hned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Lečo jsem připravovala většinou bez vajec, nemám ráda „rozmočená“ vajíčka, někdy jsem míchaná připravila zvlášť a se zeleninou promíchala. Kdo má rád lečo s vejci, přijde mi tento způsob s omeletou jako dobrá volba.