Trhací bylinkovo – česnekový chlebík z domácí pekárny

60
- reklama -

Suroviny

Slané majonézové těsto:
500 g hladké mouky
2 kl soli
1 kostka droždí
1 kl cukru
250 ml vlažné vody
1 malá Majolka® (100 ml)
Dále:
olej
bylinky – tymián, rozmarýn, oregano
lžička sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.

  2. V misce smícháme olej, bylinky a česnek.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme, vytváříme z něj malé kuličky (jak např. na dukátové buchtičky), každou namočíme v ochuceném oleji a skládáme je zpátky do formy. Pečeme do křupava.

Poznámka od kuchařky

Těsto se dá samozřejmě zpracovat i ručně a chlebík upéct v troubě ve formě na biskupský chlebíček nebo v jiné.

Chlebík je super přílohou ke grilovanému masu, buď si každý odtrhává jednotlivé kuličky nebo ho nakrájíme – v tom případě musíme nechat úplně vychladnout, za tepla se nám kuličky od sebe oddělují.