Suroviny
2 porce
- sekaný špenát
- brambory
- cibule
- česnek
- kuřecí prsní řízky
- sůl
- pepř
- smetana ke šlehání
- papriky
- rajčata
- mléko
- máslo
- kari
- koření na gyros (řecké)
- olivový olej
- grilovací koření se sušenou slaninou
- sojová omáčka
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
-
Jako první si oloupeme brambory, nakrájíme na jemno a uvaříme do měkka. Po uvaření přidáme dva plátky másla, osmaženou cibulku, sušený česnek a podle brambor horké mléko. Brambory si rozmačkáme vidličkou a vytvoříme šťouchané brambory. Mléko a máslo musíme ovšem zpracovat do sebe.
-
Jako druhý postup vytvoříme špenátovou směs. Nasekaný špenát spaříme. Rozpálíme si pánev a přidáme tam špenát a smetanu. Smetany nesmí být moc, jen na dno pánve. Špenát nesmí být ponořený, smetana jím jen pobublává. Dále si jej osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Podusíme a vypneme. Špenát musíme stále míchat, aby se nepřipálil.
-
Poslední postup je masová směs. Kůřecí maso si nakrájíme na nudličky. Naložíme jej na 20 minut do olivového oleje, špetky kari, 2 špetky grilovacího koření se slaninou, špetka gyros koření, špetka česneku a 2 kapky sojové omáčky. Po 20 minutách si směs vysypeme na rozpálenou pánev a osmahneme do zlatova. Maso nesmí být přepálené. Po osmahnutí přidáme lžíci smetany a ještě necháme dojít.
-
Všechny tři chody si naservírujeme jako 3 kopečky. Vytvoříme kopeček z brambor, kopeček špenátové směsi a přiměřenou směs masa. Jako přílohu si nakrájíme červenou papriku a rajčata bez vnitřní dužiny.
Poznámka od kuchařky
Do brambor si můžet přidat jakékoliv bylinky a do masa jakékoliv koření.