
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 tvaroh (vanička – 250 g)
- 230 g Hery (rozpustit)
- 4 vejce
- 250 g cukru moučka
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Ovoce:
- třešně, vypeckované
- Drobenka:
- 3 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce cukru moučka
- 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme a vypeckujeme třešně.
-
V míse smícháme tvaroh, heru, vejce a cukr a potom přidáváme mouku s práškem do pečiva.
-
Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (může být i strouhanka).
-
Těsto rozprostřeme rovnoměrně, poklademe třešněmi a posypeme drobenkou.
Pečeme asi 30-40 minut na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Koláč je velmi jednoduchý a chutný, od bublanin se liší tím, že se nic nešlehá do pěny. Drobenka se na povrchu úplně rozpustí a vytvoří výbornou křupavou krustu. Koláč je vláčný a šťavnatý.
Kuchařka: Suvicka