
- reklama -
Suroviny
1 koláč
- 8 lžic oleje
- 12 lžic moučkového cukru
- 2 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml mléka
- hrubá mouka na vysypání plechu
- tuk na vymaštění plechu
- Drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 70 g moučkového cukru
- 50 g másla
- Puding:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 3/4 l mléka
- cukr podle chuti
- třešně nebo jiné ovoce…
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme vařečkou a rozetřeme na plech, který jsem si vymazal tukem a vysypal. Těsto bude nízké takové má být.
-
Hustě poklademe vypeckovanými třešněmi. Uvaříme pudink a vylijeme na třešně po celém plechu. A zasypeme drobenkou. Pečeme na 200°C zhruba 30 minut podle trouby každá peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Těsto je tužší, proto při roztírání použijte nůž, lžíci, nebo kartu, které si namáčíme to vody, aby se těsto lépe roztíralo.
Tento koláč je na plech 30 X 40 cm.
Puding nesmí být vařící jinak spaříme těsto!
Kuchař: volhpe1









