Třešňový koláč podle šéfkuchaře

85
- reklama -

Suroviny
1 koláč

8 lžic oleje
12 lžic moučkového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml mléka
hrubá mouka na vysypání plechu
tuk na vymaštění plechu
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
70 g moučkového cukru
50 g másla
Puding:
2 balíčky vanilkového pudingu
3/4 l mléka
cukr podle chuti
třešně nebo jiné ovoce…

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme vařečkou a rozetřeme na plech, který jsem si vymazal tukem a vysypal. Těsto bude nízké takové má být.

  2. Hustě poklademe vypeckovanými třešněmi. Uvaříme pudink a vylijeme na třešně po celém plechu. A zasypeme drobenkou. Pečeme na 200°C zhruba 30 minut podle trouby každá peče jinak.

Poznámka od kuchařky

Těsto je tužší, proto při roztírání použijte nůž, lžíci, nebo kartu, které si namáčíme to vody, aby se těsto lépe roztíralo.

Tento koláč je na plech 30 X 40 cm.

Puding nesmí být vařící jinak spaříme těsto!