- reklama -
Suroviny
- 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 125 g kokosové mouky (Adveni Medical)
- 1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
- 110 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky Xanthanu
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 3 lžíce oleje
- voda podle potřeby (cca 550 ml)
- kompotované třešně (čerstvé)
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse.
-
Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct).
-
Množství vody záleží na savosti kokosové mouky.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi.
-
Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny.
-
Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram