Třešňovo-kokosový flapjack bez lepku, mléka a vajec

55
- reklama -

Suroviny

200 g bezlepkových vloček (jáhlové, pohankové, rýžové)
4 lžíce strouhaného kokosu
4 lžíce sušených třešní
3 lžíce agávového sirupu
2 lžíce medu
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce oleje
voda podle potřeby (několik lžiček)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme med, sirup, olej a tolik vody, aby se všechny suroviny lehce namočily, ale nevytvořily bláto.

  2. Směs necháme alespoň 10 minut stát a poté přendáme do malé formy (silikonové nebo obyčejné vyložené pečicím papírem) a důkladně umačkáme.

  3. Pečeme při 170°C, až než začnou okraje růžovět. Necháme krátce zchladnout a vlažné nakrájíme na tyčinky.

Poznámka od kuchařky

Na toto množství jsem použila silikonovou formu na biskupský chlebíček.

Flapjack je oblíbená anglická pochoutka, řez nebo tyčinka z ovesných vloček, másla, cukru a často sušeného ovoce či oříšků. Na rozdíl od našich müsli tyčinek je hodně vláčný a sytý.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.