
Suroviny
- 200 g bezlepkových vloček (jáhlové, pohankové, rýžové)
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 4 lžíce sušených třešní
- 3 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce oleje
- voda podle potřeby (několik lžiček)
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme med, sirup, olej a tolik vody, aby se všechny suroviny lehce namočily, ale nevytvořily bláto.
-
Směs necháme alespoň 10 minut stát a poté přendáme do malé formy (silikonové nebo obyčejné vyložené pečicím papírem) a důkladně umačkáme.
-
Pečeme při 170°C, až než začnou okraje růžovět. Necháme krátce zchladnout a vlažné nakrájíme na tyčinky.
Poznámka od kuchařky
Na toto množství jsem použila silikonovou formu na biskupský chlebíček.
Flapjack je oblíbená anglická pochoutka, řez nebo tyčinka z ovesných vloček, másla, cukru a často sušeného ovoce či oříšků. Na rozdíl od našich müsli tyčinek je hodně vláčný a sytý.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.