Třešňovo-kokosová bublanina

96
- reklama -

Suroviny
hodně

4 vejce
2 hrnky cukr krupice
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček prášek do pečiva
500 g vypeckovaných třešní
5 lžíc kokosové moučky

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Vypeckované třešně obalíme v kokosové moučce a nandáme je na těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 – 40 min.

Poznámka od kuchařky

Radu na obalení ovoce v kokosu do bublaniny uvedla Špagetka v komentářích k jiné bublanině, ale tam by to zaniklo. Tuto kokosovou bublaninu si pochvaloval i můj muž a ten normální bublaninu (bez kokosu) moc nemusí.