
Suroviny
cca 18 kousků
- Korpus:
- 200 g másla
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- 20 g mleté zrnkové kávy
- tuk
- polohrubá mouka
- Náplň:
- 500 g třešní
- 200 ml vody
- 50 g krupicového cukru
- 1 vanilkový pudink
- Dohotovení:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 20 g instantní kávy
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme se žloutky do pěny. Do té vmícháme hustý sníh z bílků. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. Promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180st. asi 30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
-
Třešně omyjeme a zbavíme pecek.
-
V kastrůlku svaříme 100ml vody s cukrem. Přidáme třešně, přivedeme k varu a přidáme zbytek vody s rozmíchaným pudinkem. Vše společně vaříme ještě asi 2 minuty.
-
Horkou směs natřeme na korpus a vychladíme v ledničce.
-
Smetanu vyšleháme s kávou a vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Rozetřeme na třešňovou náplň a krájíme na kostky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Rytmus života..
Omlouvám se, já a zákusky moc nejdeme dohromady, jsem spíš přes to vaření a vím, že se tím mým hatláma, patláma nemůžu rovnat Rebece, nebo Bahule, ani jiným našim „umělcům“ přes pečení.. Ovšem právě pro Bahulu jsem se dnes snažila. Snad to ocení, protože odpoledne přijedou s Jarouškem na krátkou návštěvu..:-))