- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety z tresky
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce Lučiny (nebo jiný čerstvý sýr)
- 2 a 1/2 citronu
- 120 g nastrouhaného tvrdého sýra
- olivový olej
- 4 lžíce strouhanky
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech.
-
V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, nastrouhaný tvrdý sýr, strouhanku, lučinu, najeno nasekané stroužky česneku, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu ze dvou omytých citronu. Podle chuti osolíme, opepřime a vše důkladně promícháme. Sýrové těstíčko rovnoměrmě naneseme na rybu.
-
Ryby pečeme v troubě 20-25 minut tak, aby bylo dobře propečené a těstíčko zlatavé. Hotovou rybu dáe na talíř posypeme čerstvou petželkou a podáváme například s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
zdroj: Rychle a snadno
Kuchařka: Binoche