- reklama -
Suroviny
- 600 g tresčího filé
- 1 citron
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl
- petrželka nebo pažitka
- ghí nebo máslo + olej
Postup přípravy receptu
-
Omytou a osušenou tresku nakrájíme na porce. Smícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, bylinek a koření do hladké emulze. Necháme uležet nejméně dvě hodiny.
-
Na pánvi rozpustíme ghí nebo máslo s troškou oleje a tresku opékáme cca 4-5 minut z každé strany, celkem 8-10 minut podle síly masa. Během opékání přeléváme rybu výpekem. Podáváme s máslovými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Recept je jednoduchý, ale chutný. Místo brambor můžeme podávat zeleninu dušenou na másle.
Kuchařka: mika59