Treska v alobalu se zeleninou

244
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky tresky
pár plátků špeku
citron
sůl
stejkové koření
Příloha:
2 větší mrkve
malý pórek
cuketa,
sojova omáčka
sůl
malá lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Plátek tresky položíme na alobal. Zakápneme citrónem, osolíme a jemně posypeme stejkovým kořením.

  2. Na rybu dáme pár plátků špeku. Můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek olivového oleje. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 2O minut.

  3. Než se ryba upeče, připravíme si zeleninu. Na pánev dáme necelou lžíci olivového oleje , zahřejeme a dáme nakrájenou mrkev a chvíli opékáme. Poté přidáme pórek a cuketu. (Všechnu zeleninu krájíme na tenké hranolky.) Zakápneme vodou a chvilku podusíme. Zelenina musí být křupavá. Mírně osolíme a můžeme přidat pár kapek sojové omáčky. Rybu podáváme se zeleninou a vařenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Na plátky špeku jem přidala snítku libečku. Ten špek nejím, jde jen o chuť.