
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky tresky
- pár plátků špeku
- citron
- sůl
- stejkové koření
- Příloha:
- 2 větší mrkve
- malý pórek
- cuketa,
- sojova omáčka
- sůl
- malá lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Plátek tresky položíme na alobal. Zakápneme citrónem, osolíme a jemně posypeme stejkovým kořením.
-
Na rybu dáme pár plátků špeku. Můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek olivového oleje. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 2O minut.
-
Než se ryba upeče, připravíme si zeleninu. Na pánev dáme necelou lžíci olivového oleje , zahřejeme a dáme nakrájenou mrkev a chvíli opékáme. Poté přidáme pórek a cuketu. (Všechnu zeleninu krájíme na tenké hranolky.) Zakápneme vodou a chvilku podusíme. Zelenina musí být křupavá. Mírně osolíme a můžeme přidat pár kapek sojové omáčky. Rybu podáváme se zeleninou a vařenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Na plátky špeku jem přidala snítku libečku. Ten špek nejím, jde jen o chuť.
Kuchařka: Patricie