
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce rybího masa z tresky či filé
- 200 g mražených krevet
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 200 ml drůbeží bujón nebo vývaru (rybí, kuřecí)
- 100 g strouhaného sýra
- 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- citrónový pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet.
-
V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.
-
Prošleháme a nižší teplotě necháme rozpustit strouhaný sýr (komu nevadí, může použít – bojím se to napsat 🙂 – tavený sýr).
-
Provaříme, osolíme a přidáme zmražené krevety.
-
Povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, citrónovým pepřem či citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nasekaný kopr.
-
Tresku či filé zprudka opečeme na pánvi s olejem a podáváme s připravenou omáčkou a bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Původní recept pochází z Prima vařečka (švédská kuchyně), pouze jsem ho trochu upravila.
Kuchařka: Eliza