
Suroviny
- 500 g filetů z tresky
- 1 mladá cuketa
- 300 ml kokosového mléka
- Pasta:
- 1 pokrájená cibule
- 2 lžičky rybí omáčky
- šťáva z poloviny limety
- 1 červená chilli paprička
- 2 lžičky podrceného římského kmínu
- 2,5 cm kousek zázvoru (nakrájený na malé kousky)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce arašídového oleje
- malá hrstka čerstvých koriandrových lístků
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na pastu vložíme do mixéru a rozmixujeme.
Dáme rozehřát hlubší pánev, nejlépe wok, rozmixovanou směs na ni přesuneme a necháme asi minutu smažit, pak zalijeme kokosovým mlékem. -
Filety z tresky nakrájíme na kostky a přidáme do pánve. Necháme asi 2-3 minuty vařit, přitom občas pánví opatrně potřeseme, aby se kousky ryby nepřilepily ke dnu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly.
Cuketu nakrájíme na delší nudličky a přidáme do pánve k rybě. Vše necháme ještě asi 1-2 minuty povařit, jen tak, aby cuketa zůstala ještě trochu křupavá a můžeme vypnout.
Porce na talíři posypeme koriandrovými lístečky a kdo má rád, může přidat pár koleček chilli papričky.
Poznámka od kuchařky
Příloha není nutná, ale kdo se bez ní neobejde, může přidat rýži.