
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 pěkné porce tresky (už vykostěné)
- 100 g brokolice
- trojobal na obalení:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- 100 g strouhaného parmazánu (nebo eidamu)
- bílý pepř
- muškátový květ
- sůl
- citron
- tuk na smažení
- petrželka na posyp
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme v osolené vodě brokolici a rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladka. Vmícháme sýr ještě do vlažné brokolice, aby se spojily v jednu směs. Podle chuti osolíme (pozor, sýr je slaný), přidáme muškátový květ a opepříme.
-
Filé z tresky pokapeme šťávou z citronu, osolíme, opepříme. Prořízneme, aby vznikla jakási kapsa a naplníme směsí. Uzavřeme párátkem nebo špejlí a obalíme v trojobalu, ihned smažíme na rozpáleném tuku. Na talíři posypeme drcenou petrželkou
Poznámka od kuchařky
Vykostěné filé z tresky a i jiných ryb mají v Intersparu a zjistila jsem, že tam vůbec mívají pěkné maso.
Drcené bylinky mám v mražáku, je to rychlé a úsporné.mám v mrazáku
Kuchařka: spagetka









