Treska plněná sýrem s brokolicí

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 pěkné porce tresky (už vykostěné)
100 g brokolice
trojobal na obalení:
mouka
vejce
strouhanka
100 g strouhaného parmazánu (nebo eidamu)
bílý pepř
muškátový květ
sůl
citron
tuk na smažení
petrželka na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme v osolené vodě brokolici a rozmačkáme nebo rozmixujeme do hladka. Vmícháme sýr ještě do vlažné brokolice, aby se spojily v jednu směs. Podle chuti osolíme (pozor, sýr je slaný), přidáme muškátový květ a opepříme.

  2. Filé z tresky pokapeme šťávou z citronu, osolíme, opepříme. Prořízneme, aby vznikla jakási kapsa a naplníme směsí. Uzavřeme párátkem nebo špejlí a obalíme v trojobalu, ihned smažíme na rozpáleném tuku. Na talíři posypeme drcenou petrželkou

Poznámka od kuchařky

Vykostěné filé z tresky a i jiných ryb mají v Intersparu a zjistila jsem, že tam vůbec mívají pěkné maso.

Drcené bylinky mám v mražáku, je to rychlé a úsporné.mám v mrazáku