Treska na smetaně

64
- reklama -

Suroviny

4 tresčí filety okolo 180 g bez kůže
větší hrst nasekaných listů petrželky
4 lžíce zakysané smetany
l PL Krenexu
skrojky citronu na pokapání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

  2. Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň 4 až 5 minut, dokud ryba nezbělá.

  3. Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte 2 až 3 minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.

Poznámka od kuchařky

Ideální přílohou jsou vařené brambory.