
- reklama -
Suroviny
- 4 tresčí filety okolo 180 g bez kůže
- větší hrst nasekaných listů petrželky
- 4 lžíce zakysané smetany
- l PL Krenexu
- skrojky citronu na pokapání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.
-
Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň 4 až 5 minut, dokud ryba nezbělá.
-
Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte 2 až 3 minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.
Poznámka od kuchařky
Ideální přílohou jsou vařené brambory.
Kuchař: toprecepty.cz