Suroviny
4 porce
- 4 porce zmrazené tresky
- 1 sáček koření na ryby
- 1 hrnek oleje
- šťáva z jednoho citronu
- trochu strouhanky
- 2 rozšlehaná vejce
- 1 malá červená cibule – nakrájená na malé kousky
- trochu mouky
- sůl
- pepř
- Příloha:
- 3-4 větší brambory – oloupané a uvařené téměř do měkka
- sůl
- pepř
- 2 celerové natě – omyté a nakrájené na menší kousky
- 2 lžíce Majolky®
- 1 menší cibule – nakrájená na menší kostičky
- 2 lžíce tatarské omáčky
- Ozdoba:
- 1 zelená paprika
- 1/2 žluté papriky
- 1 malé rajče stačí třešňové – nakrájené na drobno
- 2 lístky máty
Postup přípravy receptu
-
Treskove plátky necháme rozmrazit, ale aby se nerozpadaly a nebyly vodnaté, v tom případě můžeme osušit čistou utěrkou přebytečnou vodu.
-
Zatímco se maso rozmrazuje, připravíme si bramborový salát. Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na větší kostky, do mísy přidáme nakrájenou celerovou nať, majolku a cibuli. Dokonale promícháme a dáme do lednice odležet zatímco začneme přípravu ryby. Na salát můžeme přidat lístky máty na dekorací.
-
Z obou stran filety osolíme a opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Poté obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a tresku z obou stran osmažíme, uvnitř by maso mělo mít bílou barvu. Osmažené tresky posypeme červenou cibulkou.
-
Na talíři můžeme udělat ozdobu z paprik a rajčete a použít tatarku k rybě.
Poznámka od kuchařky
Misto smazeni na panvi je mozne pouzit fritovaci hrnec, jen ryba ma tendency se v ni rozpadat na kousky a neudrzet formu.