Treska na česnekovém másle s bylinkovou remuládou

41
- reklama -

Suroviny

filé z tresky cca 600 g
lžíce másla
lžíce oleje
3 stroužky celého česneku
kmín
sůl
pepř
čerstvý tymián
citron
remuláda:
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
lžička dijonské hořčice
šalotka nasekaná na jemno
čerstvá petrželka
čerstvý tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned k tomu přidáme porce ryby a opékáme společně s česnekem z každé strany cca 4-5 minut, podle velikosti masa.

  3. Hlídáme česnek, pokud začne tmavnout, vytáhneme ho. Hotovou rybu přendáme na nahřátý talíř a necháme minutku odpočinout.

  4. Remuládu připravme smícháním všech surovin. Rybu podáváme – jako já – s máslovou zeleninou nebo s vařenými brambory. Na talíři část ryby polijeme remuládou.