Třepací dort s ovocem

50
- reklama -

Suroviny
9 porcí

2x Créme Olé – pudink za studena
2x kompot mandarinkový (lze jakýkoliv)
2x šlehačka 0,250 ml (nebo 1x 0,5 l)
želatina v prášku
různé druhy ovoce
korpus kulatý

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé.

  3. Misku uzavřeme a „třepeme“, dokud mísa neztěžkně a neudělá se krém. Můžeme i míchat normálně, ale ovoce se potom rozemele.

  4. Pokud se nám zdá krém moc hustý, přidáme šťávu z druhého kompotu. Krém rozetřeme na korpus, ozdobíme jakýmkoliv ovocem a zalijeme připravenou želatinou dle návodu na sáčku 🙂

  5. Pro ty, kdo drží dietu, můžeme šlehačku nahradit nízkotučným tvarohem, který ale musíme více naředit šťávou z kompotu, příp. mlékem a dosladit.