
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- Piškot:
- 4 žloutky
- 25 dkg cukru
- 1 dl vody (teplé)
- 1 dl oleje
- 25 dkg polohrubé mouky
- 4 bílky
- Krém:
- 2 šlehačky na šlehání
- 2x mandarinkový kompot
- 2x vanilkový pudink bez vaření (od Dr. Oetkera)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme žloutky s cukrem a vodou. Poté přidáme mouku a olej.
-
Nakonec z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do žloutkové směsi. Dáme péct.
-
Suroviny na krém dáme postupně do nádoby, která má víko a uzavřeme.
-
Třepeme rychle až do zhoustnutí a potom natřeme na vychladlý piškot.
Kuchařka: Kamili