- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 5 lžic oleje
- 5 lžic horké vody
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 vanilkový pudink
- 100 g kandovaného ovoce
- citronová kůra
- trocha citronové sťávy
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu a vyšleháme do husté pěny.
-
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a pudinkem, přidáme citronovou kůru a vmícháme.
-
Vyšleháme z bílků, soli a trochou citronové šťávy sníh a vmícháme do těsta.
-
Přidáme kandované ovoce a zamícháme.
-
Těsto nalijeme do formy hodně vymazané máslem a vysypané hrubou moukou nebo strouhankou.
-
Beránka pečeme prvních 20 minut na 180°C a dalších 20 minut na 150°C. Beránka nechte vychladnout ve formě a pak teprve vyklopte a dozdobte.
Poznámka od kuchařky
Vím, že jich tu máme docela dost, ale zase bude větší výběr příští rok.
Zdroj – Blesk pro ženy
Kuchařka: Boubelinda