Třené čajové pečivo hnědé

57
- reklama -

Suroviny

130 g moučkového cukru
320 g másla
360 g hladké mouky
1 vejce
30 g kakaa
Na ozdobu:
marmeláda na slepení(dobrou)
čokoládu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zasypeme moukou prosátou s kakaem, rychle a lehce promícháme.

  3. Zkušené pekařky tvoří tvary sáčkem s řezanou trubičkou, můžeme ale těsto naplnit do tzv. pistole a na studený plech stříkat tvary.

  4. Pečeme při 200-220°C, ale dáváme pozor, hnědé cukroví se lehčeji připálí.

  5. Vychladlé slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládou.