- reklama -
Suroviny
- 130 g moučkového cukru
- 320 g másla
- 360 g hladké mouky
- 1 vejce
- 30 g kakaa
- Na ozdobu:
- marmeláda na slepení(dobrou)
- čokoládu na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme.
-
Zasypeme moukou prosátou s kakaem, rychle a lehce promícháme.
-
Zkušené pekařky tvoří tvary sáčkem s řezanou trubičkou, můžeme ale těsto naplnit do tzv. pistole a na studený plech stříkat tvary.
-
Pečeme při 200-220°C, ale dáváme pozor, hnědé cukroví se lehčeji připálí.
-
Vychladlé slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládou.
Kuchařka: zizala