Trenčianské fazole s párkem

519
- reklama -

Suroviny

fazole bílá velká – Bona
protlak
cibule
mletá paprika uzená
sádlo
párky
Dalamánky:
500 g žitné chlebové mouky
1 kl soli
1 kl cukru
5 pl oleje
250 ml mléka
1 vejce
1 droždí

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme.
    Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.

  2. Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce povaříme. Přidáme párky na kolečka a odstavíme, aby párky nepopraskaly.

  3. Těsto na dalamánky vypracuji v pekárně, potom tvořím bochánky, které nakrojím a okmínuji.
    Peču 40 minut na 180 C.