Třená buchta z domácí pekárny

106
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/8 l mléka
2 vejce – rozšlehaná
70 g tuku – rozpuštěného
250 g cukru
1 PL kakaa
300 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do formy na pečení, (s míchací lopatkou), dát tekuté suroviny a pak sypké. U mojí DP je třeba vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit formu do DP, nastavit program na pečení dortu a počkat 1 hod. 7 min, než se těsto umíchá (22 minut) a upeče (45 minut).


    Zobrazit celý recept

  2. Potom nechat chvíli vychladnout, vyklopit a nakonec ozdobit podle své fantazie.

  3. Protože to byla jen zkouška pečení, pouze jsem buchtu pocukrovala a ozdobila jen bobkem oslazené zakysanky. Jindy z tohoto těsta peču dort nebo v pekáči buchtu na dortové řezy (s máslovým krémem a čokoládovou polevou).

  4. Postup pro ruční zadělávání:
    Utřít cukr s tukem (nerozpuštěným, jen povoleným) a vajíčky a vmíchat vše ostatní.
    Vlít do vymazaného a vysypaného pekáče a upéct – asi 30 min. při 180°C.
    Vychladlé prokrojit, namazat krémem a polít čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Mám „Elektrickou pečící mini troubu De’Longhi Pangourmet EOB 2071“,

která je spojením malé el. trouby s DP, která má jen kulatou formu.

http://pangourmet.delonghi.com/cz/

http://pangourmet.delonghi.com/cz/recepty