
Suroviny
4 porce
- 1 kuchyňsky upravený kapr
- marináda:
- 4 stroužky česneku
- 40 g sójové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky soli
- 100 g hladké mouky
- 60 g solamylu
- 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
- asi 200 ml oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme a vykostíme (viz poznámka). Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené.
-
Promícháme hladkou mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme rybí hranolky.
-
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí několik minut.
-
Podáváme s bramborovou kaší nebo lepenicí, případně s omáčkou ze zakysané smetany a čerstvě nastrouhaného křenu.
Poznámka od kuchařky
Podrobné video s vykosťováním kapra naleznete zde:
http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.ph…. Vyzkoušela jsem a opravdu to funguje.
Recept objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji shlédnout.