Tradiční špagety Carbonara

85
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g špaget
150 g slaniny
3 žloutky
50 g sýra, nejlépe Parmazán + na závěrečné posypání
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.

  3. Ve vyšší nádobě rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50 g sýra, přilijeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme.

  4. Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty.

  5. Po 2 minutách do špaget vlijeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou.

  6. Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.

Poznámka od kuchařky

PS: Do těstovin Carbonara v žádném případě nepatří smetana. Správnou konzistenci omáčky vytvoří právě přidaná voda z těstovin a řádné promíchání.

Dobrou chuť 🙂