Suroviny
2 porce
- 250 g špaget
- 150 g slaniny
- 3 žloutky
- 50 g sýra, nejlépe Parmazán + na závěrečné posypání
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.
-
Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.
-
Ve vyšší nádobě rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50 g sýra, přilijeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme.
-
Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty.
-
Po 2 minutách do špaget vlijeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou.
-
Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.
Poznámka od kuchařky
PS: Do těstovin Carbonara v žádném případě nepatří smetana. Správnou konzistenci omáčky vytvoří právě přidaná voda z těstovin a řádné promíchání.
Dobrou chuť 🙂