- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 rajčata
- 1 okurka
- 75 gramů sýru fetta
- 1 červená cibule
- 10 černých oliv
- 2 lžíce vinného octu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička oregana
- sůl
- pepř podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme okurku i rajčata, překrojíme a oloupeme cibuli. Okurku nakrájíme na plátky do větší misky, přidáme rajčata nakrájená na měsíčky a jemné měsíčky cibule.
-
Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme nechat celé nebo překrojíme na poloviny. Vše přidáme do misky, zalijeme olivovým olejem a podle chuti zastříkneme vinným octem, osolíme a opepříme. Přidáme oregano, promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už dlouho od maminky mé kamarádky, která pochází z Řecka. Tento recept je tradiční v její rodině a určitě má každá rodina svůj vlastní.
Kuchařka: Marie Svarcova