Tradiční focaccia

43
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
olivový olej
sůl
hrst černých oliv
hrst sušených rajčat
400 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Postupně zapracováváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.


    Zobrazit celý recept

  2. Jakmile těsto vykyne, dáme ho na vál, propracujeme a rozdělíme na dva či více bochánků. Pokud se těsto lepí, podsypáváme hladkou moukou. Do bochánků zapracujeme olivy, rajčata nebo je můžeme nechat jen tak.
    Z každého bochánku uděláme placku, kterou polijeme olivovým olejem a posolíme. Rukama pak olej rozetřeme po celé ploše placky a promačkáme ji. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 230 stupňů. Krájíme až po vychladnutí.