Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách

75
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 pstruh (středně veliký – cca 300 – 400 g)
120 g másla
lžička kmínu
sůl
po několika snítkách nebo lístcích:
petrželka
máta
tymián
šalvěj
bazalka
kopr
rozmarýn
4 – 5 šalotek
1 citrón
malé neloupané brambory
3 lžíce mraženého hrášku
1 mrkev (na tenká kolečka postrouhaná)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a obložíme zbytkem bylinek, na rybu dáme i zbytek másla a pečeme v troubě asi 20 minut při 180°C.

  2. Měkkou upečenou rybu z pekáče vyndáme a do výpeku nasypeme brambory překrojené na poloviny, hrášek, mrkev a šalotky a necháme péct tak dlouho, až nám mrkev a brambory změknou a jsou opečené.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme s citrónem, pokrájeným na měsíčky nebo na kolečka tak, aby se dala ryba pokropit vymačkanou citrónovou šťávou.