
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 pstruh (středně veliký – cca 300 – 400 g)
- 120 g másla
- lžička kmínu
- sůl
- po několika snítkách nebo lístcích:
- petrželka
- máta
- tymián
- šalvěj
- bazalka
- kopr
- rozmarýn
- 4 – 5 šalotek
- 1 citrón
- malé neloupané brambory
- 3 lžíce mraženého hrášku
- 1 mrkev (na tenká kolečka postrouhaná)
Postup přípravy receptu
-
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a obložíme zbytkem bylinek, na rybu dáme i zbytek másla a pečeme v troubě asi 20 minut při 180°C.
-
Měkkou upečenou rybu z pekáče vyndáme a do výpeku nasypeme brambory překrojené na poloviny, hrášek, mrkev a šalotky a necháme péct tak dlouho, až nám mrkev a brambory změknou a jsou opečené.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme s citrónem, pokrájeným na měsíčky nebo na kolečka tak, aby se dala ryba pokropit vymačkanou citrónovou šťávou.
Kuchař: chicken









