Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky toustového chleba
2 Hermelíny
6 lžic brusinkového kompotu
100 ml červeného vína
1 pomeranč
špetka skořice
špetka černého pepře
1 lžička Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou černého pepře.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky toustového chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači a potřeme máslem. Na každý položíme polovinu Hermelínu a vložíme na 10 minut do rozpálené trouby nebo pod gril.
    Při podávání přelijeme teplou brusinkovou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází z knihy Vaření s Čirinou.