
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky toustového chleba
- 1/2 cibule
- 20 g másla
- 2 velké žampiony
- 3 kávové lžičky solamylu
- 125 ml smetany
- 100 g eidamu
- sůl
- pepř
- 2-3 stroužky česneku
- bylinky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb opečeme nasucho z obou stran.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájené žampiony, necháme zesklovatět a pak pod pokličkou dusíme 10 min., osolíme a opepříme.
-
V misce si ve smetaně rozmícháme solamyl a vlijeme do pánve k žampionům, mícháme, směs dokonale zhoustne a necháme ji 2 minuty na ohni provařit.
-
Mezitím si eidam a česnek nastrouháme na jemném struhadle a přisypeme k provařené směsi, počkáme, až se sýr rozpustí.
-
Vzniklou směsí namažeme tousty, ozdobíme bylinkami a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: několik roků starý výstřižek asi z časopisu Albert.
Kuchařka: ivulinka