- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 300 g vepřových jater
- kousek žluté papriky
- kousek červené papriky
- asi 6 hnědých žampionů
- 2 deci červeného vína
- 2 lžíce balsamika
- 3 lžíce cukru
- 2 bobkové listy
- rozmarýn
- tymián
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- trochu chilli semínek
- asi 50 g sušené šunky
- 1 rajče
- 3 stroužky česneku
- pár plátků toustu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme do měkka.
-
Ke konci přidáme protlak, česnek a osladíme cukrem.
-
Provaříme a podáváme na opečené tousty.
Poznámka od kuchařky
další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1