Toskánský tuňákový salát s fazolemi

59
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
1 konzerva tuňáka (185 g)
1 červená cibule
2 rajčata
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky cukru
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
    Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
    Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
    Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.

Poznámka od kuchařky

Místo jablečného octa můžeme použít i klasický ocet, ale v poslední době jsem si do salátů oblíbila ten jablečný, zdá se mi jemnější.