- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
- 1 konzerva tuňáka (185 g)
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky cukru
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Fazole scedíme, necháme dobře okapat a vsypeme do mísy.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozlámeme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli na tenká půlkolečka a oboje také přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a vše lehce promícháme. -
Olej prošleháme s octem a troškou cukru, vzniklou emulzi vlijeme do salátu a opět opatrně promícháme.
Nakonec posypeme nahrubo nasekanou petrželkou.
Před podáváním necháme salát asi hodinu odležet v chladu.
Poznámka od kuchařky
Místo jablečného octa můžeme použít i klasický ocet, ale v poslední době jsem si do salátů oblíbila ten jablečný, zdá se mi jemnější.
Kuchařka: Angel 666