Toskánský bůček

93
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

vepřový bůček – cca 500 g vcelku
olivový olej na potření
Marináda:
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička oregana
1 lžička sušeného česneku
4 stroužky čerstvého česneku nakrájeného na mini kostičky
1 větší cibule
1 lžička čili koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček – nejlépe bez kosti – potřeme olivovým olejem ze všech stran.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, čili koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.

  4. Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.

  5. Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.