Suroviny
4 porce
- 2 větší kuřecí prsa
- Na obalení:
- hrst hladké mouky
- 1 vejce
- hrst strouhanky
- hrst kukuřičných lupínků
- malá sušená feferonka
- sušená pažitka
- sůl
- olej
- koření Kuřecí steak s červeným pepřem
- 8 mini tortill (prodává se v Kauflandu přímo po 8 kusech)
- 8 plátků taveného sýra – viz. foto
- menší hlávka ledového salátu
- 8 cherry rajčátek
- 1/2 salátové okurky
- Dresing:
- 3 lžíce tatarky
- 2 lžíce francouzského dresingu od Hellmans
- trocha směsi koření Kuřecí steak s červeným pepřem
- voda
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme maso. Kuřecí řízky si naporcujeme na medailonky (tak aby to vycházelo kusově na 8 tortill), mírně naklepeme, půlku medailonků posolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance namixovanou s rozdrcenými lupínky, feferonkou a pažitkou.
-
Druhou půlku medailonků potřeme olejem a posypeme kořenící směsí. Vše pak na pánvi postupně na oleji osmažíme.
-
Ledový salát očistíme, nakrájíme, na nudličky, rajčátka si rozčtvrtíme a okurku nakrájíme na větší kostky.
-
Tortilly pokropíme vodou a na suché pánvi ohřejeme z každé strany pár sekund, tortilla pak krásně změkne.
-
Na tortillu dáme plátek sýra, trošku ledového salátu, rozčtvrcené cherry rajčátko, pár kostiček okurky a medailonky (4 tortilly uděláme s obalovaným řízečkem, 4 tortilly s marinovaným řízečkem.
-
Polijeme dresingem, který jsme si umíchali z tatarky, francouzského dresingu a trošky kořenící směsi, to vše naředíme troškou vody.
-
Tortillu pak zabalíme do „psaníčka“, roztopíme sendvičovač a necháme chvíli prohřát, aby tortilla trošku křupala.