Suroviny
- pšeničné tortilly
- pesto:
- černé fazole (mohou být nakládané)
- sterilovaná rajčata
- chilli papričky
- sůl
- oregáno
- tymián
- náplň:
- červené fazole (mohou být nakládané)
- sterilovaná kukuřice (mražená,)
- sterilovaná rajčata
- cibule
- kukuřičný škrob (bramborový)
- zelené tabasco
- sůl, oregano, tymián
- chipotle
- kuřecí maso
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme pesto: černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi, do vyšší nádoby dáme fazole, nakládaná nescezená rajčata, chilli papričku (dle chuti a odolnosti), sůl, oregano, tymián- vše rozmixujeme – pokud je to řídké přidáme fazole, pokud je to husté, přidáme rajčatové pyré- dáme vychladit.
-
Kuřecí maso nakrájíme na delší, velmi tenké nudličky, které nasucho orestujeme na pánvi, jakmile zrůžoví, lehce zakápneme chipotlem a lehce osolíme, hotovo. Cibuli nakrájíme na jemná půl kolečka osmažíme do sklovata a zakápneme hojně tabascem. Přidáme uvařené/scezené fazole, kukuřici, nadrobno pokrájená zcezená rajčata (schováme nálev), přidáme koření a chvíli ještě restujeme, poté v nálevu z rajčat rozmícháme 1-2 lžíce kukuřičného škrobu a přidáme k směsi, čímž ji zahustíme.
-
Tortillu ohřejeme na pánvi, pomažeme pestem a cca 1/3 lehce potřeme zeleninovou směsí, dáme řádek masa a zabalíme.
Poznámka od kuchařky
masa stačí málo, opravdu vyzkoušejte, není potřeba ani pro masožravce dávat kvanta, chutě se super spojí a moc masa by spíše škodilo
foto dodám jakmile je znovu budu dělat