- reklama -
Suroviny
- menší tortilly (20 cm)
- šunka
- rajče
- jarní cibulka
- mozzarella
- strouhaný sýr
- sugo nebo kvalitní kečup
- koření na pizzu
- trochu oleje
Postup přípravy receptu
-
Tortillu potřeme sugem a lehce posypeme kořením. Položíme na ni jemně nakrájenou šunku, cibulku a na tenké plátky rajče a mozzarellu.
-
Posypeme sýrem a přendáme na pánev s troškou oleje. Přikryjeme druhým plátkem tortilly a lehce přitlačíme i okraje.
-
Když tortilla zespodu zezlátne, opatrně ji otočíme a opečeme z druhé strany. Přendáme na talíř, nakrájíme na porce a ihned podáváme.
-
Druhý způsob je, že vše uděláme stejně, jen dáme méně surovin a tortillu zabalíme. Opékáme spojem dolů, otočíme a dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Záměrně neuvádím počet a váhu surovin, to si každý připraví podle sebe. Je to velice rychlé a chutné pohoštění, s možností obměny surovin.
Kuchařka: mika59