
Suroviny
5-6 porcí
- tortilla domácí nebo kupovaná
- 1 plechovku červených fazolí
- 1 stroužek česneku
- 1 malou cibuli
- půl lžičky nadrceného římského kmínu
- pepř
- sůl
- špetku mletého koriandru
- 1 lžičku majonézy na porci
- chilli sušené nebo omáčku
- hlávkový salát
- rukola
- koření chmeli suneli (je skvělé, ale nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Fazole slijeme a rozmixujeme nahrubo, přidáme cibuli, rozmačkaný česnek, koření a uděláme pomazánku.
-
Tortillu ohřejeme na suché pánvi. Na teplou tortillu natřeme vrstvu pomazánky, na ní natřeme majonézu a přidáme chilli. Poklademe rukolou a salátovými listy, stočíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Chmeli suneli jsou sušené bylinky: koriandr, kopr, bazalka, bobkový list, majoránka, modré pískavice řecké seno, petržel, světlicový olej nebo šafrán, černý pepř, celer, tymián, yzop, máta a feferonky. Koupit lze v ruské prodejně nebo prodejnách s kořením.
Na výrobu tortill je tu několik receptů, ale pokud máte v zásobě i koupené, je tohle velmi rychlé a dobré pohoštění, které chutná všem.
Inspiraci jsem získala na Street Foodu – Gurmet, ale pomazámku znám již několik let.








