Tortilla placky se sojovým masem a dresingem – vegan

52
- reklama -

Suroviny

1 balení tortilla placek (6ks)
1 balení sojových kostek
2 kostka zeleninového bujónu
1 stroužek česneku
1 čerstvá paprika (červená/žlutá)
1-2 rajčata
1 ledový salát
1 sojanéza
4 polévkové lžíce kečupu
koření gyros nebo grilovací
2 polévková lžíce barbecue marinády (viz. foto)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Kostky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Poté je nasypeme do misky, kam přidáme 2 lžíce barbecue omáčky a grilovací nebo gyros koření. Necháme chvilku odstát.

  3. Nakrájíme si rajčata a papriku na kousky, ledový salát si natrháme.

  4. Sojanézu smícháme s kečupem, vznikne nám dresing na potření tortill.

  5. Naložené kostky dáme propéct na pánev, já nedávám olej (smažení na nepřilnavé pánvi), ale můžete dát jednu lžíci. Kostky by měly být lehce dozlatova.

  6. Tortillu si položíme na talíř, potřeme dresingem, položíme na ní pár kousků salátu, rajčete a papriky a nakonec pár opečených sojových kostek a zabalíme. Dobrou chuť :).

Poznámka od kuchařky

PŮVODNÍ RECEPT JSEM PŘESUNULA, PROTO JE FOTKA STEJNÁ.

Tímto způsobem uvařené sojové maso je chutné a při vaření nesmrdí!

Je nutné dodržovat množství vody na množství česneku a bujónu!!!

Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/