Suroviny
- 1 balení tortilla placek (6ks)
- 1 balení sojových kostek
- 2 kostka zeleninového bujónu
- 1 stroužek česneku
- 1 čerstvá paprika (červená/žlutá)
- 1-2 rajčata
- 1 ledový salát
- 1 sojanéza
- 4 polévkové lžíce kečupu
- koření gyros nebo grilovací
- 2 polévková lžíce barbecue marinády (viz. foto)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 10 minut.
-
Kostky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Poté je nasypeme do misky, kam přidáme 2 lžíce barbecue omáčky a grilovací nebo gyros koření. Necháme chvilku odstát.
-
Nakrájíme si rajčata a papriku na kousky, ledový salát si natrháme.
-
Sojanézu smícháme s kečupem, vznikne nám dresing na potření tortill.
-
Naložené kostky dáme propéct na pánev, já nedávám olej (smažení na nepřilnavé pánvi), ale můžete dát jednu lžíci. Kostky by měly být lehce dozlatova.
-
Tortillu si položíme na talíř, potřeme dresingem, položíme na ní pár kousků salátu, rajčete a papriky a nakonec pár opečených sojových kostek a zabalíme. Dobrou chuť :).
Poznámka od kuchařky
PŮVODNÍ RECEPT JSEM PŘESUNULA, PROTO JE FOTKA STEJNÁ.
Tímto způsobem uvařené sojové maso je chutné a při vaření nesmrdí!
Je nutné dodržovat množství vody na množství česneku a bujónu!!!
Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty: