
Suroviny
3 porce
- Základní suroviny:
- 3 brambory
- 4-5 vajec
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olivový olej (lze použít ale i klasický)
- Může a nemusí se přidat:
- špenát
- sýr
- klobáska
- balkánský sýr
- olivy
- šunka apod
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky.
-
Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy do oleje přidáváme brambory, by neměl být olej úplně horký, jen rozehřátý. K tomu přídáme nakrájenou cibuli (na kolečka), sůl, na středním plameni vaříme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Brambory nemají být opečené, pouze měkké, aby se daly vařečkou rozmělnit na kousky.
-
Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme, přidáme sůl, pepř dle chuti.
-
Brambory scedíme a vmícháme do vajíček (plus lze přidat např. sýr, olivy…). Připravíme si pánev s menším množstvím oleje a rozžhavíme ji. Vyklopíme do ní vejce s brambory, opékáme na každé straně asi 5 minut. Otáčíme pomocí druhé pánve či talíře, viz video níže.
Poznámka od kuchařky
http://www.youtube.com/watch?v=pvlkYYdIBV0 video pro lepší představu o postupu 🙂