Tortila s kuřecím masem

45
- reklama -

Suroviny

2 plátky kuřecích prsíček
mouka
vajíčko
strouhanka
čínské zelí
rajče
plátky slaniny
majonéza – domácí nebo kupovaná
tortila – placky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malinké kousky, max. 2×2 cm. Kousky obalíme klasicky v mouce, vajíčku a strouhance a dáme smažit.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si slaninu nakrájenou na čtverečky osmažíme na pánvi. Zelí nakrájíme na podlouhlé plátky, rajče na obdélníčky. Tortilu v mikrovlné troubě ohřejeme (60 vteřin). Na pruh alobalu polovinou položíme trotilu. pokapeme majonézou, dáme zelí, rajče, maso, slaninu a opět zelí a znovu dáme majonézu. Tortilu zabalíme a alobalem obalíme.

  3. Domácí majonéza: Do mixéru dáme dvě celá vajíčka. Pustíme mixér a pomalinku přiléváme olej. Dokud se olej vměšuje do vajíčka tak přiléváme (cca 0,5 dcl). Pak přidáme trošku hořčiče, sůl, asi 3 lžíce cukru krupice, cibuli(kdo nemá rád tak tam nemusí být). Celé vyšleháme. Dobrou chuť 🙂