Tortellini s bylinkovou náplní

108
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
400 gramů mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
špetka soli
Náplň:
200 gramů špenátu
300 gramů Ricotty
2 žloutky
100 gramů strouhaného Parmazánu
3 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř
muškátový oříšek
50 gramů Parmazánu
trocha másla

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno.

  3. Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  4. Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.

  5. Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené.

  6. Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout.

  7. Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme.

  8. Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.