Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 400 gramů mouky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- 200 gramů špenátu
- 300 gramů Ricotty
- 2 žloutky
- 100 gramů strouhaného Parmazánu
- 3 lžíce sekané petrželky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 50 gramů Parmazánu
- trocha másla
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto společně zpracujeme a vzniklé těsto necháme přikryté asi 20 minut odpočinout.
-
Mezitím očistíme a omyjeme špenát, uvaříme ho v osolené vodě, necháme okapat, vymačkáme a posekáme na jemno.
-
Sítkem protřeme ricottu, vmícháme strouhaný parmazán, petželku a špenát. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
-
Odpočinuté těsto vyválíme na plát silný asi jako výška tupé strany nože a slenicí nebo formičkou vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.
-
Do středu každého kolečka dáme kávovou lžičku náplně, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme do tvaru půlměsíčku tak, aby byly okraje pevně spojené.
-
Každý půlměsíček ovineme kolem prstu a konce k sobě pevně stiskneme, aby vznikl takový prstýnek. Tortelini necháme asi 10 minut odpočinout.
-
Potom je vaříme v osolené vroucí vodě 10-15 minut. Během vaření, často mícháme.
-
Po vyjmutí posypeme parmazánem a polejeme trochou rozpuštěného másla. Ihned podáváme.