Tortellini in brodo

53
- reklama -

Suroviny
2 porce

Kvalitní domácí vývar: (žádné hotovky ve vaničkách)
maso dle libosti i s kostí
kořenová zelenina (např. cibule, mrkev, celý pepř, celer i s listy aj.)
cca 150–200 g čerstvých Tortellin (buď domácí nebo koupené chlazené)
Parmezán
sůl
panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Udělejte vývar (kápněte do něj trošku olivového oleje).

  2. Z hotového vývaru vyndejte všechnu zeleninu a maso.

  3. Vývar nechte vařit a dejte do něho těstoviny.

  4. Tortellini jsou hotový rychle, cca 3 minuty většinou.

  5. Podávejte posypané parmazánem a s bílým italských chlebem.

Poznámka od kuchařky

Těstoviny se můžete udělat doma nebo si jednoduše koupit čerstvé chlazené tortellini v supermarketu. Dneska už je mají snad úplně všude. Italský vývar je úplně stejný jako ten náš, uděláte ho z masa + kosti, zeleniny a pár bylinek a necháte ho na mírném ohni vařit asi 2-3 hodiny. Italové do vývaru už nic jiného nepřidávají, žádné maggi nebo jiné podobné koření. Jediné, co používají je sůl nebo pepř (většinou celý) a nebo masox.