
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Kvalitní domácí vývar: (žádné hotovky ve vaničkách)
- maso dle libosti i s kostí
- kořenová zelenina (např. cibule, mrkev, celý pepř, celer i s listy aj.)
- cca 150–200 g čerstvých Tortellin (buď domácí nebo koupené chlazené)
- Parmezán
- sůl
- panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Udělejte vývar (kápněte do něj trošku olivového oleje).
-
Z hotového vývaru vyndejte všechnu zeleninu a maso.
-
Vývar nechte vařit a dejte do něho těstoviny.
-
Tortellini jsou hotový rychle, cca 3 minuty většinou.
-
Podávejte posypané parmazánem a s bílým italských chlebem.
Poznámka od kuchařky
Těstoviny se můžete udělat doma nebo si jednoduše koupit čerstvé chlazené tortellini v supermarketu. Dneska už je mají snad úplně všude. Italský vývar je úplně stejný jako ten náš, uděláte ho z masa + kosti, zeleniny a pár bylinek a necháte ho na mírném ohni vařit asi 2-3 hodiny. Italové do vývaru už nic jiného nepřidávají, žádné maggi nebo jiné podobné koření. Jediné, co používají je sůl nebo pepř (většinou celý) a nebo masox.
Kuchařka: Angelis