Torteliny s uzenou chutí a vůní

292
- reklama -

Suroviny

uzené kuřecí prso
špek (anglická slanina, dle chuti)
100 g uzeného sýra
1/2 cibule
zelená cibulka
150 ml smetany
2 stroužky česneku
bazalka
řapíkatý celer (asi 5cm)
sůl
torteliny (plněné dle chuti)
voda (vývar – z kostky, na uvaření)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou nebo vývarem-je to o mnoho chutnější-(když nemám dělám z kostky Natur od Vitany), vsypeme torteliny a uvaříme dle návodu, pak scedíme a uložíme do tepla.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozpustíme špek/slaninu, neškvaříme,jen do sklovata, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, najemno nasekaný česnek, orestujeme též do sklovata.

  3. Pak přidáme plátky nakrájených uzených kuř. prsíček, prohřejeme a zalijeme smetanou.

  4. Vložíme na kostičky nakrájený uz. sýr, na kolečka pokrájenou zelenou cibulku a na malé kosky nakrájený řapík. celer.

  5. Mírně prohříváme až se začne sýr rozpouštět, smetana bublat a pomalu mícháme aby se nám sýr se smetanou spojil v jemnou hustou omáčku. (Jestli je řídká dohustíme přidáním ještě trochy sýra, nebo zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané v mléce a chvilku provaříme; pakliže je hustá doředíme přidáním smetany nebo mléka).

  6. Dle potřeby dosolíme, vsypeme jemně nakrájenou bazalku, promícháme a podáváme s vařenými tortelinami, zasypanými na kostičky nakrájenými rajčaty.

  7. Pokrm můžeme seshora posypat čerstvě namletým pepřem.

Poznámka od kuchařky

Lze uvařit i ze syrových kuřecích prsou,ale já jsem si v Lidlu koupila tyto a jelikož jsem na uzené sýry a masa“ujetá,uvařila jsem to z nich.Omáčka je krásně jemná a ten uzený sýr a maso ji krásně ovoní.

„Vývar“z tortelin nevylévám a používám na základ zahuštěné polévky se zeleninou a těstovinou a bylinkami a mám hned oběd nebo večeři na další den.