Torta alla gianduja – nugátový dort

84
- reklama -

Suroviny
8 porcí

Těsto:
110 g hladké mouky
50 g cukru
45 g másla
1/5 kypřícího prášku
10 g kakaa
2 žloutky
kapka oleje extra virgin
špetka soli
Krém:
150 g nutelly
50 g čokolády na vaření
100 ml smetany
100 ml mléka
1 vejce
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. V té době si ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu a dobře promícháme do hladka.

  3. Po vychladnutí přidáme jedno celé vejce a dobře promícháme.

  4. Formu vymažeme máslem, vyložíme těstem dno a asi 1,5-2 cm vysoké okraje.

  5. Náplň nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 
175°C a pečeme asi 20min. Dort necháme zcela vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Emanuel Ridi – v pořadu TV Prima „S Italem v kuchyni“

Na tento recept mně upozornil můj bratr, který tento dort už několikrát sám dělal a moc mu chutná.