
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Na 2 topinky:
- 2 krajíce chleba
- 100-120 g vepřových jater, můžou být i kuřecí
- 3 tenké plátky anglické slaniny
- 1/2 střední cibule
- 1/2 kapie
- 1 menší jarní cibulka
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2-3 chilli papričky
- 1 stroužek česneku, sůl, pepř
- 1 dl bílého vína nebo vývaru
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba potřu z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestuji do hněda cibulku, přidám játra nakrájená na kostičky a restuji, až se zatáhnou.
-
Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájím na středně velké kousky a přidám k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podliji.
-
Mezi tím dám potřené krajíce sádlem na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontroluji a otáčím, raději vícekrát.
-
Do játrové směsi přidám zbylé suroviny a nechám probublat do požadované hustoty. Vytáhnu topinky z trouby, potřu česnekem, dám na ně směs, dozdobím a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: krkovicka.x