Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí

87
- reklama -

Suroviny
2 porce

Na 2 topinky:
2 krajíce chleba
100-120 g vepřových jater, můžou být i kuřecí
3 tenké plátky anglické slaniny
1/2 střední cibule
1/2 kapie
1 menší jarní cibulka
1 lžíce sádla
1 lžíce hořčice
1 lžíce sójové omáčky
2-3 chilli papričky
1 stroužek česneku, sůl, pepř
1 dl bílého vína nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba potřu z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestuji do hněda cibulku, přidám játra nakrájená na kostičky a restuji, až se zatáhnou.

  2. Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájím na středně velké kousky a přidám k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podliji.

  3. Mezi tím dám potřené krajíce sádlem na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontroluji a otáčím, raději vícekrát.

  4. Do játrové směsi přidám zbylé suroviny a nechám probublat do požadované hustoty. Vytáhnu topinky z trouby, potřu česnekem, dám na ně směs, dozdobím a je hotovo.