- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky tmavého chleba
- 1 plechovka žampionů
- 150 g anglické slaniny nebo špeku
- 2 velké stroužky česneku
- 100 ml ostrého kečupu
- 4 lžičky kapary
- 12 černých oliv bez pecky
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba opeč nasucho v topinkovači a po vyjmutí potřui česnekem z obou stran,na vrchní stranu nanes slabý proužek másla.
-
Konzervu žampionů otevři, zbav nálevu, proper vodou a nech okapat. Poté dej okapané žampiony do misky, přidej kečup a promíchej.
-
Zbytek česneku nasekej a přidej do misky, celé to znovu promíchej.
-
Anglickou slaninu popřípadě špek nakrájej na kostičky a dej do pánvičky na sporák a opeč.
-
Na připravenou topinku s máslem dej vrstvu žampionů, kečupu a česneku a na tuto vrstvu dej opečenou slaninu. Dochuť každou topinku lžičkou kapary a 3 černými olivami.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě zapíjet dobrým a lahodným pivním mokem.
Je to taková má česká variace na tradiční anglickou snídani
Kuchařka: Paprika