Topinky s kuřecím masem

109
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 větší kuřecí prsa
2 jarní cibulky
150 ml chilli kečupu Kand
100 ml rajčatové passaty
směs sušených bylinek (oregano, bazalka, petrželka apod.)
stroužek prolisovaného česneku
chilli sůl
pepř
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžíce worchestrové omáčky
4 plátky staršího chleba
5 ks ředkviček
100 g strouhané goudy nebo jiného tvrdého sýru
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme orestovat na olivovém oleji na pánvičku. Když se maso zatáhne, přidáme chilli sůl, pepř, sójovou a worchestrovou omáčku a nadrobno pokrájené jarní cibulky (trochu ze zelené části necháme na ozdobu). Chvíli společně podusíme a na závěr přidáme kečup a rajčatovou passatu ochucenou bylinkami a prolisovaným česnekem. Společně necháme ještě chvíli provářet na mírném plameni.

  2. Chleba nasucho opečeme v toustovači nebo v nějakém zapékacím grilu. Pokladame hotovou směsí, natenko pokrájenými plátky ředkviček, posypeme pokrájenou jarní cibulkou a zasypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád klasické topinky smažené v oleji, udělá si je samozřejmě tak, ale toto je mnohem odlehčenější a přitom velice chutná verze masových topinek.