
Suroviny
4 porce
- 2 větší kuřecí prsa
- 2 jarní cibulky
- 150 ml chilli kečupu Kand
- 100 ml rajčatové passaty
- směs sušených bylinek (oregano, bazalka, petrželka apod.)
- stroužek prolisovaného česneku
- chilli sůl
- pepř
- 2 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- 4 plátky staršího chleba
- 5 ks ředkviček
- 100 g strouhané goudy nebo jiného tvrdého sýru
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme orestovat na olivovém oleji na pánvičku. Když se maso zatáhne, přidáme chilli sůl, pepř, sójovou a worchestrovou omáčku a nadrobno pokrájené jarní cibulky (trochu ze zelené části necháme na ozdobu). Chvíli společně podusíme a na závěr přidáme kečup a rajčatovou passatu ochucenou bylinkami a prolisovaným česnekem. Společně necháme ještě chvíli provářet na mírném plameni.
-
Chleba nasucho opečeme v toustovači nebo v nějakém zapékacím grilu. Pokladame hotovou směsí, natenko pokrájenými plátky ředkviček, posypeme pokrájenou jarní cibulkou a zasypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád klasické topinky smažené v oleji, udělá si je samozřejmě tak, ale toto je mnohem odlehčenější a přitom velice chutná verze masových topinek.