
- reklama -
Suroviny
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1/2 pórku
- 1 střední cuketa
- 1 malý lilek
- 7 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
- Maggi
- 15 dkg balkánského sýra
- chleba (na topinky)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Chléb nakrájíme a osmahneme po obou stranách.
-
Poté osolíme a dostatečně očesnekujeme .
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a pórek na kolečka, přidáme na přiměřené kousky rozkrájené cukety a lilek, které neloupáme a krátce na oleji orestujeme, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut doměkka.
-
Okořeníme podle chuti pepřem, oregánem, přidáme pár kapek magi a sojové omáčky.
-
Osolíme jen málo, neboť sojová omáčka je slaná a topinky se budou podávat se slaným balkánem.
-
Těsně před dokončením vmícháme dostatečné množství najemno nasekaného česneku.
-
Dušenou zeleninovou směs odstavíme z plotny a nandáme na připravené topinky.
-
Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a podáváme.
Kuchařka: Kroupovka